CPN u Požegi

CPN u Požegi

Šesti „Gimfest“ održan u Požegi, a učenici Gimnazije „Sveti Sava“ oduševili posetioce naučnim i umetničkim postavkama

9

Učenici Gimnazije „Sveti Sava“ iz Požege, uspešno su organizovali šesti po redu festival nauke i umetnosti „Gimfest“.

Festival je održan 2. marta, od 11 do 19 časova. Posetioci su besplatno mogli da posete interaktivne postavke koje su približavale nauku, ali i umetnost, svima koji su bili zainteresovani da nauče više.

7

Centar za promociju nauke predstavio se CPN mobilnim planetarijumom. Ovom prilikom se 250 učenika iz Požege upoznalo sa najzanimljivijim astronomskim fenomenima, zvezdama, planetama i tajnama dubokog svemira.

Na ovogodišnjem festivalu učestvovalo je preko 200 naučnih demonstratora, a sadržaj je izložen na više od 30 štandova. Pored lokalnih gostiju, Kluba ekstremnih sportova Soko, ove godine su se festivalu pridružili i Centar za promociju nauke, studenti sa Fakulteta za fizičku hemiju i Dostignuća mladih u Srbiji/Junior Achievement in Serbia.

„Gimfest“ je festival nauke i umetnosti Gimnazije „Sveti Sava“ iz Požege. Nastao je 2009. godine uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Evropskog pokreta u Srbiji, a po ugledu na slične festivale nauke, sa ciljem popularizacije nauke i umetnosti. Prvi „Gimfest“ održan je 1. marta 2009. godine i posetilo ga je oko 600 ljudi.

4

 

Ostale aktivnosti