CPN na Festivalu nauke

Centar za promociju nauke je učestvovao na jedanaestom Festivalu nauke od 14. do 17. decembra

DSC08418

Centar za promociju nauke učestvovao je i ove godine na Festivalu nauke, koji se održavao od 14. do 17. decembra, na Beogradskom sajmu. Na Festivalu, CPN je posetiocima predstavio svoju interaktivnu postavku  ”Dinamična planeta Zemlja”.

IMG_6235

Unutar zamračene, velike, crne kutije u koju su posetioci ulazili, nalazila se trodimenzionalna projekcija naše planete sa kontrolnom tablom i tri tastera. Pritiskom na svaki od njih videle su se različite stvari vezane za geološku prošlost Zemlje. Na primer, prvi teaster je prikazivao unutrašnju građu Zemlje, drugi tektonske ploče, vulkane i zemljotrese, dok je treći pružao vizuelni uvid u kretanje kontinenata kroz razne istorijske periode naše planete stare oko 4,5 milijarde godina.

IMG_6224

 

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI