CPN na Festivalu nauke u Banjaluci

CPN je sa svojim planetarijumom gostovao na Festivalu nauke u Banjaluci

dav

Centar za promociju nauke gostovao je na Festivalu nauke u Banjaluci koji se organizuje osmu godinu zaredom, a Centar za promociju nauke gostuje sa svojim sadržajima već četvrtu godinu.

U okviru manifestacije koja se dešava na više lokacija širom grada Banjaluka, Centar za promociju nauke gostovao je pri Muzeju Republike Srpske sa interaktivnom postavkom- naučni
šou i mobilnim planetarijumom.

Posetioci su u sklopu vođenih tura od strane CPN tima mogli da saznaju nešto više o planetama, zvezdanim porodilištima, životu zvezda, a sve to ih je inspirisalo za brojna pitanja.

Pored mobilnog planetarijuma, sadržaj CPN tima upotpunio je interaktivni Naučni šou, koji na jedinstven način povezuje biologiju, fiziku i hemiju. Demonstratori su pred publikom koristili tečni azot, vatru, gumene balone i štapiće, koji su im omogućili da na zabavan način izvode naučne pojave.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI