CPN na Sajmu knjiga 2016.

CPN na Sajmu knjiga 2016.

Na štandu u hali 2a na Beogradskom sajmu, Centar je od 23. do 30. oktobra predstavio 860 izdanja naučne zajednice, kao i tri svoja nova izdanja

U nedelju, 23. oktobra, na dan otvaranja 61. Međunarodnog sajma knjiga, otvoren je i štand Centra za promociju nauke. Tom prilikom štand su posetili Gordana Predić, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, i Nikola Tanić, pomoćnik ministra za osnovna istraživanja i razvoj naučnoistraživačkih kadrova u MPNTR.

Na štandu koji je radio do zatvaranja Sajma, 30. oktobra, gosti iz Ministarstva razgovarali su o izdavaštvu naučne zajednice u Srbiji sa Nemanjom Đorđevićem, direktorom Centra, i Ivanom Umeljićem, urednikom Grupe za izdavaštvo Centra za promociju nauke.

„Centar za promociju nauke izlaže više od 860 publikacija iz oblasti naučnog izdavaštva, a na našem štandu svoje publikacije predstavljaju 124 naučnoistraživačke institucije”, istakao je Nemanja Đorđević tokom razgovora.

_MMM4788

_MMM4831

Štand Centra za promociju nauke nalazio se na štandu u Hali 2a. Tema ovogodišnjeg sajamskog nastupa Centra za promociju nauke bio je sažet u sloganu TRI KULTURE. Ovim nazivom, kao i dizajnom i vizuelnim konceptom, Centar je pokušao da ukaže na jedno od najsavremenijih promišljanja o današnjem odnosu nauke, kulture i društva.

Tokom sajma, Centar je predstavio i dva svoja nova izdanja: „Odravnjivanje“, prvu filozofsku raspravu u formi stripa ikad objavljenu kod nas, „Uvod u objavljivanje naučnih publikacija“, vodič za doktorande, kao i novi broj časopisa Elementi.

Pored novih Elemenata po ceni od 290 dinara, na štandu CPN posetioci su mogli da kupe i komplet prethodnih 6 brojeva, uz elementarni popust i po ceni od samo 1500 dinara.

Ostale aktivnosti