Sajt CPN-a među 50 najboljih

Sajt CPN-a među 50 najboljih

Mada tek odnedavno na domaćem internetu, sajt Centra za promociju nauke već je izabran u tradicionalnu godišnju listu 50 najboljih veb-prezentacija u Srbiji

Sajt Centra za promociju nauke izabran je u tradicionalnu listu 50 najboljih domaćih veb-prezentacija. Mada je prošlo tek dva meseca kako se na domaćem internetu pojavio u ovom obliku i obimu, urednici časopisa PC Press, koji svake godine sastavljaju listu najboljih, uvrstili su sajt www.cpn.rs među najbolje sajtove u oblasti kulture i nauke za 2011. godinu. Uz sajt Centra za promociju nauke u ovoj kategoriji „vebtastičnih“ našli su se i portal Sikult, sajt Narodne biblioteke Srbije i portal Svet nauke.

Pomalo iznenađena odlukom da se nađe u ovom društvu, redakcija CPN-a će pokušati da opravda poverenje kvalitetom, brzinom i zanimljivošću naučnopopularnih informacija. „Pored osnovne adrese na kojoj Centar predstavlja svoje aktivnosti i inicijative, svakako pogledajte i portal Elementarijum, koji donosi vesti i tekstove iz nauke, a aktuelne internet trendove zadovoljiće pristojna zbirka zanimljivih zvučnih i video zapisa“, navodi se u opisu sajta Centra, datom u obrazloženju odluke uredništva lista PC Press.

Časopis PC Press organizuje ovo internet takmičenje još od 1997. godine i ono se smatra jednim od najuglednijih takmičenja ovog tipa u Srbiji. Pedeset najboljih sajtova je razvrstano u deset kategorija, a izbor sajtova se pravi na osnovu predloga korisnika na internetu. „Petnaesti po redu izbor najboljih domaćih sajtova pokazao je da kvalitet i dalje o(p)staje na vrhu, ali da je za kvantne skokove potrebno još mnogo edukacije, truda, dobre volje, novca…“, kaže se u obrazloženju ovogodišnjeg izbora najboljih sajtova.

Tags

Ostale aktivnosti