CPN tribina o Fejsbuku

U Naučnom klubu u Beogradu u utorak, 13. juna, održana je CPN tribina ”Ko gospodari Fejsbukom?”_MMM3833-2

U Naučnom klubu u Beogradu u utorak, 13. juna, održana je CPN tribina ”Ko gospodari Fejsbukom”. Temu je inspirisala vest koju su preneli svetski mediji a čiji su glavni akteri članovi tima iz Novog Sada i Beograda okupljeni oko projekta Share Lab,  koji su analizom podataka uspeli da otkriju neke od tajni najpopularnije društevne mreže.

Na tribini se između ostalog govorilo o tome koliko su korisnici gospodari i vlasnici svojih Fejsbuk profila, ko i sa kakvim namerama koristi podatke koje ostavljaju, koliko su bezbedni i koje su mogućnosti marketinga na osnovu analize ponašanja na društvenim mrežama.

_MMM3828-2

O ovim pitanjima su govorili dr Jan Krasni sa Filološkog fakulteta, jedan od saradnika u Share Lab-u, dr Marija Mitrović Dankulov iz Laboratorije za primenu računara u nauci Instituta za fiziku u Beogradu, i Ivan Rečević. konsultant u oblasti IT preduzetništva.

Moderator je bio Slobodan Bubnjević, glavni i odgovorni urednik časopisa Elementi.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI