CPN u Čačku

CPN u Čačku

U okviru gostovanja Naučnog kamiona u Čačku, u ponedeljak 8. oktobra, predstavljeni su evropski projekti u vezi sa novim konceptima u obrazovanju kojima je Centar partner[:]

DSC_0695

U ponedeljak, 8. oktobra, u okviru gostovanja Naučnog kamiona u Čačku, nastavnicima iz lokalnih osnovnih i srednjih škola predstavljeni su evropski projekti iz oblasti obrazovanja u kojima je Centar partner – Scientix, STEM School Label, i CREATIONS.

Na radionici, Naučno obrazovanje za odgovorno društvo, prisutni su mogli da se bliže upoznaju sa projektom Scientix, koji predstavlja najveću evropsku mrežu nastavnika prirodnih nauka, koja povezuje nastavnike, njihove prakse i iskustva i promoviše STEM discipline (eng. STEM: science, technology, engineering and mathematics) i nove pedagoške pristupe. Snežana Tošović, Scientix ambasador i nastavnica matematike iz OŠ ”Tanasko Rajić” iz Čačka je učesnicima predstavila mogućnosti za korišćenje besplatnih resursa koje pruža Scientix u nastavi.

Pored toga, predstavljen je i projekat STEM School Label koji ima za cilj da olakša prepoznavanje škola na evropskom nivou koje na inovativan način pristupaju podučavanju STEM predmeta.

DSC_0699

Ostale aktivnosti