CPN u Kruševcu

Tokom posete Kruševcu, 18. jula, obnovljena inicijativa za izgradnju Parka nauke u ovom gradu

KŠ_

Centar za promociju nauke nastavlja da razvija inicijativu izgradnje Parkova nauke u gradovima Srbije. Tokom posete Kruševcu, načinjeni su novi koraci da se i u ovom gradu uskoro otvori park nauke.

U utorak, 18. jula, v.d. direktora CPN dr Jovan Trifunović i pomoćnik ministra za tehnološki razvoj, transfer tehnologija i inovacioni sistem dr Saša Stojanović posetili su Regionalni centar za stručno usavršavanje nastavnika u Kruševcu, gde su se sastali s Nenadom Stanojevićem, direktorom CSU Kruševac.

Nakon sastanka, kome su prisustvovali i saradnici CPN i CSU Kruševac, i obilaska prostorija Regionalnog centra, dr Trifunović i dr Stojanović su se sastali sa Dragim Nestorovićem, gradonačelnikom Kruševca.

KŠ

Tema ovog sastanka bio je budući park nauke čija izgradnja bi trebalo da započne do kraja godine u Kruševcu. Tim gradonačelnika zadužen za urbanizam grada Kruševca pokazao je predstavnicima CPN i Ministarstva dve lokacije na koje bi mogle da budu iskorišćene kao prostor za budući naučni park otvoren za građane Kruševca.

Parkovi nauke u Kruševcu osmišljeni su kao specifično opremljeni prostori sa različitim instalacijama iz raznovrsnih oblasti nauke. Kroz igru i interakciju mladi, ali i stariji građani, u ovakvim parkovima imaju priliku da usvoje brojna znanja na zabavan način.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI