CPN u Rumi

U utorak, 27. marta, u OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Rumi predstavljeni su evropski projekti koji promovišu nove koncepte u obrazovanju

DSC_0087

U okviru koncepta Naučno obrazovanje za odgovorno društvo, Centar za promociju nauke je 27. marta 2018. održao radionicu u OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Rumi. Predstavljena su 3 međunarodna projekta u oblasti STEM (engl: Science, Technology, Engineering, Math – nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika) disciplina na kojima je Centar partner. Nastavnicima su predstavljeni projekti Scientix, CREATIONS i STEM School Label.

Scientix projekat predstavlja najveću onlajn mrežu nastavnika STEM disciplina, za koju je CPN nacionalna kontakt tačka za period 2017–2019. Dodatno, Scientix projekat nudi veliku onlajn bazu nastavnih materijala, koji su besplatni i dostupni svima na korišćenje.

Pored predstavnika CPN-a na radionici su učestvovala i 2 Scientix ambasadora, Jasna Marković i Nataša Majstrović, koji su iz prve ruke preneli učesnicima radionice svoja iskustva sa ovim evropskim projektom. Pored toga, nastavnicima su prezentovane i mogućnosti za konkurisanje za evropske projekte u okviru Erasmus+ programa.

Nakon toga, prisutnima je predstavljen i STEM School Label projekat koji ima za cilj akreditovanje škola koje na evropskom nivou koje pristupaju nastavi STEM predmeta na inovativan način, kao i CREATIONS projekat, koji podstiče interdisciplinarnost i unosi elemente umetničkog stvaranja u nastavu iz prirodno-matematičkih predmeta.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI