CPN u Šapcu

Tim Centra za promociju nauke je u šabačkom Centru za stručno usavršavanje održao sastanak sa direktorima i predstavnicima Mreže RC I CSU Srbije.Picture1

Sastanak se održao u prostorijama Naučnog kluba Šabac, koji je jedan od učesnika na predstojećem projektu “Noć istraživača”, a uključivanje svih naučnih klubova u Projekat bila je jedna od glavnih tema sastanka. Ovogodišnja “Noć istraživača” biće posvećena kulturnom nasleđu, a po rečima dr Tanje Adnađević, rukovodioca Sektora za programske aktivnosti, izvrsna prilika da se u jednoj noći prikaže razolikost kulturnog nasleđa gradova iz kojih dolaze klubovi. Takođe, mogućnost da se široj javnosti predstave obični ljudi sa neobičnim zanimanjima – istraživači.

U nastavku sastanka se razgovaralo o pripremi programa oba projekta u okviru “Noći istraživača” na kojima je CPN partner: ReCoNeCt i ReFocuS 2.0. Razgovaralo se i o predstojećem Danu nauke, a rezimirani su i rezultati Javnog poziva 2018.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI