CPN u Smederevskoj Palanci

U petak, 23. Marta, CPN je učestvovao na školskom festivalu u Smederevskoj Palancimaxresdefault

U Smederevskoj Palanci i ove godine organizovan je školski festival koji je održan u mašinsko-elektrotehničkoj školi Goša. U petak, 23. marta, u programu pod nazivom ”Doživi nauku kroz fiziku, hemiju i mehaniku” učestvovao je i Centar za promociju nauke i to sa programom ”Naučni šou.”

Gosti su kroz pet predstava na kroz atraktivne eksperimente imali prilike da vide šta tečni azot može da uradi, kako naterati plamen da pleše, šta je to ”vatreni tornado” kao i da otkriju kako se izvode brojni naučni trikovi.

Pored CPN, na festivalu je učestvovalo još 18 institucija – fakulteta, organizacija, gimnazija i škola.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI