CPN u Smederevu

U Regionalnom centru Smederevo 20. jula održan je sastanak Mreže RC i CSU sa predstavnicima CPN-a i pomoćnikom ministrasastanaka-mreze-43

Predstavnici Centra za promociju nauke sastali su se u četvrtak, 20. jula, u Regionalnom centru Smederevo sa direktorima i predstavnicima Regionalnih centara i Centara za stručno usavršavanje i pomoćnikom ministra za inspekcijske poslove u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Bogoljubom Lazarevićem.

Sastanak je organizovala Mreža RC i CSU, a jedna od tačaka dnevnog reda bila je saradnja sa Centrom za promociju nauke. V. d. direktora Centra za promociju nauke dr Jovan Trifunović i rukovodilac Sektora za programske aktivnosti dr Tanja Adnađević odgovarali su na predloge o saradnji koje su dostavili  predstavnici Centara.

Razgovaralo se o Javnom pozivu, predstavljanju Mreže na Međunardonom sajmu knjiga u Beogradu, otvaranju Parkova nauke, zajedničkim aktivnostima CPN-a i naučnih klubova, kao i obukama i progamima koje će CPN ustupiti svim zainteresovanim klubovima.

Prilikom posete Smederevu predstavnici CPN-a sastali su se i sa predsednikom skupštine opštine Petrovac na Mlavi Milančetom Aćimovićem i direktorkom Osnovne škole ”Jovan Šerbanović” u Ranovcu Vesnom Šubert. Na sastanku se razgovaralo o otvaranju isturenog odeljenja Naučnog kluba Smederevo u Ranovcu i otvaranju Parka nauke u Petrovcu na Mlavi. Jedan od zaključaka bio je da na ovaj primer mogu da se ugledaju i drugi Naučni klubovi i u budućnosti otvore svoja isturena odeljenja u drugim mestima.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI