CPN u Užicu

Tokom gostovanja Naučnog kamiona u Užicu, 12. maja, CPN je predstavio međunarodne projekte

Untitled

Centar za promociju nauke je 12. maja, u Naučnom kamionu, u Užicu, održao prezentaciju međunarodnih projekata u kojima učestvuje, a koji se tiču nastave STEM disciplina (engl. Science, technology, engineering, mathematics – nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Prezentaciji su prisustvovali nastavnici osnovnih i srednjih škola iz Užica i okoline.

Osnovni cilj ovog skupa bio je predstavljanje evropskih projekata i inicijativa u kojima CPN učestvuje, a koji pružaju nastavnicima mogućnosti stručnog usavršavanja, umrežavanja, razmene resursa, kako sa kolegama i Srbije tako i sa kolegama iz Evrope, i još mnogo toga.

Posebna pažnja bila je posvećena Scientix mreži za koju je CPN nacionalna kontakt tačka za period 2017-2019, ali i projektima CREATIONS i Hypatia.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI