CPN u Zrenjaninu

U Naučnom kamionu u Zrenjaninu Centar za promociju nauke je 31. maja predstavio međunarodne projekte u kojima učestvujeIMG_20170531_124721

Centar za promociju nauke je 31. maja, u Naučnom kamionu u Zrenjaninu, održao prezentaciju međunarodnih projekata u kojima učestvuje, a koji se tiču nastave STEM disciplina (engl. science, technology, engineering, mathematics – nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Prezentaciji su prisustvovali nastavnici osnovnih i srednjih škola iz Zrenjanina i okoline.

Osnovni cilj ovog skupa bio je predstavljanje evropskih projekata i inicijativa u kojima CPN učestvuje, a koji nastavnicima pružaju mogućnost stručnog usavršavanja, umrežavanja i razmene resursa, kako sa kolegama iz Srbije tako i sa kolegama iz Evrope, i još mnogo toga.

Posebna pažnja bila je posvećena Scientix mreži za koju je CPN nacionalna kontakt tačka za period 2017–2019, ali i projektima Creations i Hipatija .

Naučni kamion je gostovao u Zrenjaninu u okviru projekta Noć istraživačaCool & Hot u Aviv parku u Zrenjaninu u periodu od 27.  do 31. maja.

 

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI