Dan nauke 2017.

U ponedeljak, 10. jula, širom Srbije obeležen je Dan nauke. CPN je u okviru ovog praznika organizovao događaje na tri lokacije u Beogradu

FOTO: Milovan Milenković

FOTO: Milovan Milenković

U ponedeljak, 10. jula 2017. godine, sedmi put je obeležen Dan nauke, praznik koji je proglašen uredbom Vlade Srbije iz 2010. godine, na dan rođenja Nikole Tesle. Kao i prethodne godine, obeležavanje Dana nauke je, pored manifestacija koje je u Beogradu organizovao Centar za promociju nauke, bilo organizovano i u Naučnim klubovima širom Srbije.

1234

FOTO: Milovan Milenković

Dan nauke je u 11 sati ujutru svečano otvorio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, zajedno sa dr Sašom Stojanovićem, pomoćnikom ministra za tehnološki razvoj, transfer tehnologija i inovacioni sistem, i dr Jovanom Trifunovićem, v.d. direktorom Centra za promociju nauke, na Adi Ciganliji u Beogradu, u blizini košarkaških terena gde se održava ovogodišnji, četvrti Dečji naučni kamp u organizaciji CPN-a.

U Beogradu je u 14 sati organizovana i radionica „Inženjerske igre“ u Naučnom klubu Beograd, a na istom mestu je u večernjem programu, sa početkom od 19 sati, dr Branimir Jovanović, direktor Muzeja Nikole Tesle, održao predavanje o ovom velikanu svetske nauke. Dan nauke se u prestonici završio specijalnim izdanjem programa „Pokretne slike“, u okviru kojeg se prikazuju naučnopopularni filmovi i TED razgovori, a koji je 10. jula u saradnji sa organizacijom Filmstreet gostovao na Cvetnom trgu.

IMG_9358

U Leskovcu, Naučni klub i Centar za stručno usavršavanje organizovali su bogat večernji program koji je uključivao niz radionica, izložbenu postavku i predavanja, a Naučni klub Šabac je, u saradnji sa predškolskom ustanovom „Naše dete“ organizovao program u prostorijama kluba i u Naučnom parku. U smedervkom Naučnom klubu program je uključivao prezentacije, projekcije i naučnopopularno predavanje na temu fraktala.

FOTO: CSU Šabac

FOTO: CSU Šabac

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI