Dan nauke 2018.

Povodom Dana nauke, CPN je u Rektoratu Univerziteta u Beogradu dodelio priznanja dobitnicima finansijske podrške za projekte promocije nauke, a u Naučnom klubu Beograd organizovana je trka robota

skup JP

Osmu godinu zaredom, Centar za promociju nauke obeležio je nacionalni Dan nauke. U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, u utorak, 10. jula, tim povodom dodeljena su priznanja organizacijama i pojedincima koji su učešćem na Javnom pozivu za finansiranje projekata promocije nauke predstavili originalne ideje i koji će tokom naredne godine razvijati svoje projekte.

Ministar

Svečanoj dodeli prisustvovali su ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i prorektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Živoslav Tešić, a prisutnima se obratio i v.d. direktora Centra za promociju nauke dr Marko Krstić.

marko

U Mejkers spejsu u okviru Naučnog kluba Beograd, organizovan je Robot maraton tokom koga su timovi konstruisali, programirali i podešavali svoja robotska vozila pre velike trke.

robot start

robotići

Na istoj adresi, ali u susednoj radionici, za nešto mlađe organizovane su konstruktorske igre.

trka emotions

Dan nauke, ustanovljen uredbom Vlade Srbije iz 2010. godine, obeležava se na dan rođenja Nikole Tesle.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI