Dečji naučni kamp 2017.

Na Adi Ciganliji je od 10. do 21. jula održan četvrti Dečji naučni kamp (DNK)

IMG_20170710_132516

Na Adi Ciganliji je od 10. do 21. jula održan četvrti po redu Dečji naučni kamp (DNK) u organizaciji Centra za promociju nauke. Kamp je bio otvoren za školarce od 9 do 14 godina, a svih 200 mesta popunjeno je danima pre početka programa. Program se delom odvijao u Naučnom kamionu Centra za promociju nauke, a delom u prirodi.

Dečji naučni kamp je osmišen tako da se deca u društvu vršnjaka, okruženi prirodom, na zanimljiv i interaktivan način upoznaju sa naukom. Ovogodišnji koncept programa organizovan je oko pitanja ”Šta ćeš biti kad porasteš?”, pa je svaki dan kampa bio rezervisan za jednu naučnu ili tehničku profesiju, a predavači i naučni komunikatori bili su stručnjaci iz ovih oblasti.

IMG_20170713_112801

Tokom trajanja programa deca su mogla da čuju i nauče kako izgleda jedan radni dan hemičara, psihologa, arheologa, fizičara, programera, matematičara, arhitekte, geologa, biologa i robotičara.

Učenici su pored razogovora sa naučnicama i naučnicima i naučno-popularnih radionica, imali vremena i za odmor i upoznavanje. Na ovaj način se gradila atmosfera kampa kao zajednice, a deca su, pored simboličnih diploma i osmeha, ponela kući i divna prijateljstva.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI