Doktorati u CZKD-u

U četvrtak, 23. februara, održana je promocija knjige „Doktorati u prozi: Ilustrovane priče“ u Maloj sali Centra za kulturnu dekontaminaciju

unnamed (1)

Centar za kulturnu dekontaminaciju je 23. februara po prvi put u svojim prostorijama ugostio promociju jednog izdanja Centra za promociju nauke, i to knjige „Doktorati u prozi: Ilustrovane priče“ autora Nikole Zdravkovića i Ivana Umeljića. Promocija je bila održana u Maloj sali, i prisustvovalo joj je četrdesetak ljudi.

Na promociji su govorili, pored autora knjige, i dr Milena Dragićević-Šešić, rukovoditeljka UNESKO katedre za socijalnu politiku i menadžment i profesor kulturne politike, kulturnog menadžmenta, kulturnih i medijskih studija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, i Tomica Mišljenović, doktorand na Biološkom fakultetu u Beogradu i rukovodilac programa za biologiju u Istraživačkoj stanici Petnica. Razgovor je moderirala Luna Đorđević, istraživač u CZKD-u.

unnamed (2)

Dr Dragićević-Šešić je publici prenela iskustva iz akademoskog sveta kada su u pitanju doktorske studije i disertacije, naglašavajući novine u svetu nauke koje često dolaze kroz rad mladih istraživača, kao i činjenicu da je za većinu istraživačkih tema tzv. interdisciplinarnost prirodna pojava. Mišljenović je, sa druge strane, detaljno predstavio istraživačke, ali i birokratske i finansijske izazove sa kojima se susreću doktorandi danas.

unnamed

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI