Elementi u Bečeju

U Spomen kući Tan u Bečeju 1. juna predstavljen je časopis ElementiDSCF7334

 

U okviru manifestacije ”Put nauke”, koja je održana od 1. do 3. juna u Spomen kući Tan u Bečeju, u četvrtak, 1. juna, predstavljen je časopis Elementi. Ovogodišnja manifestacija je održana u Adi, Senti i Bečeju gde je u rodnoj kući mađarskog hemičara i akademika Karolja Tana i slikara Mora Tana održano nekoliko aktivnosti, među kojima i promocija časopisa Elementi.

O Elementima su govorili glavni i odgovorni urednik Slobodan Bubnjević, pomoćnica urednika Jovana Nikolić i autorka Tijana Marković. Na promociji je bilo reči o samom časopisu, kako redakcija funkcioniše, kojim se temama autori bave i koje ih ideje pokreću, ali i o tematu osmog broja ”Zadužbina: 24 znanja koja je potrebno sačuvati u slučaju apokalipse”.

Urednik Slobodan Bubnjević je objasnio kako je temat nastao, koliko autora je učestvovalo i koje su teme obrađene, a autorke Tijana Marković i Jovana Nikolić su govorile o temama o kojima su pisale i zašto su se na ovom spisku našli brojevi i elementi.

Pored predstavljanja časopisa, čalnovi redakcije su govorili o obukama vezanim za naučno novinarstvo koje organizuje CPN, ali i o nedavno završenoj manifestaciji Maj mesec matematike koja je obeležena širom Srbije.

U Spomen kući Tan trenutno gostuje CPN izložba Spektri.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI