Menadžeri u Kragujevcu

U zgradi Uprave grada Kragujevca 23. juna predstavljena je Mreža finansijskih menadžera EU projekata

LZL_7877

U okviru saradnje između Grada Kragujevca i Centra za promociju nauke, 23. maja u zgradi Uprave grada Kragujevca organizovano je predstavljanje Mreže finansijskih menadžera EU projekata. Grad Kragujevac i Centar za promociju nauke imaju potpisan protokol o saradnji, a u Kragujevcu je kao rezultat ove saradnje otvoren i Naučni klub u okviru Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju.

Mreža je nastala sa ciljem da se podstakne bolje razumevanje i saradnja pri kreiranju i realizaciji budžeta evropskih projekata, administriranju projekata i sastavljanju finansijskih izveštaja, između korisnika sredstava sa jedne i finansijskih menadžera sa druge strane.

Obuka koja je prethodila nastanku Mreže organizovana je u drugoj polovini 2015. godine. Obuhvatala je predavanja, prezentacije i radionice za tri programa Evropske komisije – Horizont 2020, Erazmus+ i Kreativna Evropa. Tromesečnu obuku je uspešno završilo 16 finansijskih menadžera koji aktivno rade i sarađuju kada je reč o finansijskom upravljanju na međunarodnim projektima.

O razlozima, ciljevima i rezultatima projekta koji je Centar razvio u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja govorio je Dobrivoje Lale Erić, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju Centra za promociju nauke i Marina Matović, koordinatorka Mreže ispred Centra, kao i Marija Gačić, predstavnica Univerziteta u Kragujevcu i jedna od polaznce ove obuke. Predstavljanju mreže su prisustvovali zaposleni  u Gradskoj upravi za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj kao i zaposleni Biznis-inovacionog centra.

LZL_7868

 

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI