Hiljadu naučnih izdanja

Biblioteci Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici CPN je dodelio prošlogodišnju naučnu produkciju u Srbiji

21332132213

Poslednjih sedam godina na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu CPN izlaže izdanja naučnoistraživačkih organizacija iz Srbije, a stručna saradnica iz Grupe za izdavaštvo CPN Slavica Duković priprema i uređuje Katalog izdanja NIO. Svake godine, po utvrđenom redosledu, jednoj od Univerzitetskih biblioteka CPN dodeljuje kompletna izdavačku produkciju domaćih NIO.

Ove godine, ozbiljan fond koji broji više od hiljadu izdanja, Centar za promociju nauke dodelio je Univerzitetskoj biblioteci Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Knjige su Univerzitetskoj biblioteci uručene sredinom maja u okviru humanitanarne akcije „Znanjem do pobede“ koju je uz podršku i pokroviteljstvo Kancelarije za Kosovo i Metohiju organizovala Omladinska organizacija „Ujedinjena Srbija“.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI