Inovativni pristupi nastavi

U petak, 26. oktobra na štandu CPN-a, na Sajmu knjiga predstavljeni su evropski projekti Scientix i STEM School Label koji promovišu inovativne pristupe nastavi

DSC_0834

U petak, 26. oktobra na radionici Naučno obrazovanje za odgovorno društvo koja je održana na štandu Centra za promociju nauke na Sajmu knjiga u Beogradu, predstavljeni su evropski projekti iz oblasti obrazovanja u kojima je Centar partner – Scientix i STEM School Label.

Na ovoj radionici, učestovavalo je četrdesetak učitelja i nastavnika iz nekoliko beogradskih osnovnih i srednjih škola, kojima je predstavljen projekat Scientix. Ovaj projekat predstavlja najveću evropsku mrežu nastavnika prirodnih nauka, koja ima za cilj da poveže nastavnike, njihove prakse i iskustva i promoviše STEM discipline (eng. STEM: science, technology, engineering and mathematics) i nove pedagoške pristupe. Centar za promociju nauke je nacionalna kontakt tačka za ovaj projekat za period od 2017-2019. Dodatno, prisutni su od Tanje Olear Gojić, Scientix ambasadora i učiteljice iz OŠ ”Dragan Lukić” saznali na koji način mogu da koriste resurse koje pruža ovaj evropski projekat u nastavi.

Nakon toga, Marjana Brkić, savetnik u Sektoru za međunarodnu saradnju i koordinator projekta STEM School Label je ukratko predstavila ovaj projekat, koji ima za cilj da olakša prepoznavanje škola na evropskom nivou koje na inovativan način pristupaju podučavanju STEM predmeta.

DSC_0852

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI