Inovativni pristupi nastavi

Inovativni pristupi nastavi

U petak, 26. oktobra na štandu CPN-a, na Sajmu knjiga predstavljeni su evropski projekti Scientix i STEM School Label koji promovišu inovativne pristupe nastavi

[:]

DSC_0834

U petak, 26. oktobra na radionici Naučno obrazovanje za odgovorno društvo koja je održana na štandu Centra za promociju nauke na Sajmu knjiga u Beogradu, predstavljeni su evropski projekti iz oblasti obrazovanja u kojima je Centar partner – Scientix i STEM School Label.

Na ovoj radionici, učestovavalo je četrdesetak učitelja i nastavnika iz nekoliko beogradskih osnovnih i srednjih škola, kojima je predstavljen projekat Scientix. Ovaj projekat predstavlja najveću evropsku mrežu nastavnika prirodnih nauka, koja ima za cilj da poveže nastavnike, njihove prakse i iskustva i promoviše STEM discipline (eng. STEM: science, technology, engineering and mathematics) i nove pedagoške pristupe. Centar za promociju nauke je nacionalna kontakt tačka za ovaj projekat za period od 2017-2019. Dodatno, prisutni su od Tanje Olear Gojić, Scientix ambasadora i učiteljice iz OŠ ”Dragan Lukić” saznali na koji način mogu da koriste resurse koje pruža ovaj evropski projekat u nastavi.

Nakon toga, Marjana Brkić, savetnik u Sektoru za međunarodnu saradnju i koordinator projekta STEM School Label je ukratko predstavila ovaj projekat, koji ima za cilj da olakša prepoznavanje škola na evropskom nivou koje na inovativan način pristupaju podučavanju STEM predmeta.

DSC_0852

Ostale aktivnosti