Izložba inteligencija biljaka u Beški

Centar za promociju nauke gostovaće od danas, 11. februara do 18.februara u OŠ Braća Grulović u Beški

Centar za promociju nauke gostovaće u OŠ Braća Grulović u Beški, povodom 210 godina od rođenja Čarls Darvina.  Za ovu priliku učenici će moći da vide interaktivnu izložbu ”Inteligencija biljaka” koja govori o njihovim čulima. Kroz pet eksponata učenici će iz prve ruke saznati kako biljka vidi, čuje, oseća dodir i miris, a kako se orijentiše u prostoru. Samo postavljanje izložbe je među školarcima izazvalo veliku radoznalosta i inspirisalo na brojna pitanja. Izložba će biti dostupna svakog dana u prostorijama škole s ciljem da se pokaže da nauka nije bauk. Nizom eksperimenata koje će učenici biti u prilici da vide i sami isprobaju, omogućiće im da uđu u svet biljnih senzacija.

Izložba je nastala 2016. godine, a svoju veliku premijeru je imala na istoimenoj manifestaciji 2017.godine u Naučnom klubu Centra za prmociju nauke i od tada, posetila je mnoge galerije, škole, naučne klubove i festivale u čitavoj zemlji.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI