Izložba o Milankoviću

U petak, 10. maja, u Galeriji nauke i tehnike SANU, otvorena je izložba „Životni ciklusi Milutina Milankovića“

Na otvaranju su govorili akademik Zoran Petrović, direktor Galerije nauke i tehnike SANU, mr Slavko Maksimović, predsednik Udruženja „Milutin Milanković“ i dr Marko Krstić, v.d. direktora Centra za promociju nauke. Događaj je moderirala dr Tanja Adnađević, rukovodilac Sektora programskih aktivnosti.

Kroz ovu postavku posetioci će imati priliku da upoznaju nekoliko strana ličnosti Milutina Milankovića i uvide koliko je neizbrisiv trag koji je ostavio u svakoj oblasti kojom se bavio.

Pored toga što je bio profesor, Milutin Milanković bio je i večiti đak, naučnik koji je objasnio teoriju nastajanja ledenih doba, vrhunski građevinski inženjer, školovan u uglednoj Bečkoj tehničkoj školi, prvi srpski doktor nauka u ovoj oblasti, nekadašnji direktor Astronomske opservatorije u Beogradu, profesor nebeske mehanike, teorijske fizike i racionalne mehanike.

Izložba „Životni ciklusi Milutina Milankovića“ jedan je od programa organizovanih u okviru nacionalne naučnopopularne manifestacije Maj mesec matematike koja će za posetioce biti otvorena do kraja meseca.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI