Spektri kroz Srbiju

Nova, uzbudljiva CPN izložba krenula je na put kroz Srbiju, a prvi gradovi koje je obišla su Valjevo, Obrenovac i Šabac

Spektri_aktivnosti

Centar za promociju nauke spremio je izložbu za kraj 2015. godine pod nazivom „Spektri“.  Ova izložba posvećena je svetlosti – onoj koju vidimo, ali i onoj koju ne vidimo, ali nas svakodnevno okružuje. Izložba je deo proslave Međunarodne godine svetlosti, kojoj se pridružio i CPN.

Ova putujuća izložba je početkom novembra krenula iz dva grada, Valjeva i Obrenovca, a svoj put nastavlja u Šapcu, da bi krajem decembra stigla u Beograd na Festival nauke.

„Spektri“ pokrivaju šest oblasti koje čine elektromagnetno zračenje: radio-talase, infracrveno zračenje, vidljivi deo spektra,ultraljubičasto zračenje i x i gama zračenje visokih energija.

Svaka od oblasti je izložba za sebe, a predstavljena je određenom bojom i sastoji se od nekoliko interaktivnih eksponata, na kojima posetioci mogu sami da testiraju osobine elektromagnetnih talasa. Eksponati su smešteni u mobilne drvene kutije, koje podsećaju na velike prizme i stoje na dugačkim nogama.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI