Javni poziv 2017.

Objavljena je preliminarna rang lista Javnog poziva Centra za finansijsku podršku projektima promocije nauke u 2017. godini

objavaa

U utorak 16. maja 2017. godine objavljena je preliminarna rang lista Javnog poziva CPN-a za finansijsku podršku projektima promocije nauke koju su utvrdili članovi Programskih komisija 1 i 2 Centra za promociju nauke. Od ukupno 297 pristiglih, pregledano je 279 validnih projektnih aplikacija.

U okviru Kategorije 1 pristiglo je ukupno 163, a ocenjeno je 155 prijava koje su ispunile uslove konkursa. Od ovog broja odobreno je ukupno 29 projekata, u ukupnom iznosu od 3 251 207 dinara. Maksimalan iznos sredstava dodeljenih po projektu u ovoj kategoriji je 100 000 dinara.

U okviru druge kategorije u koju spadaju projekti promocije nauke sa posetom do 10 000 građana, pristiglo je ukupno 93, a ocenjeno je 87 prijava. U ovoj kategoriji odobreno je svega 7 projekata za koje je izdvojena ukupna suma od 1 000 000 dinara.

U narednoj kategoriji projekata (Kategorija 3) pristiglo je 25, a ocenjeno je 24 prijave koje su ispunjavale kriterijume konkursa. Odobrena su 4 projekta u ukupnom iznosu od 1 000 000 dinara.

U okviru Kategorije 4 pristiglo je 16, a ocenjeno je 13 projekatnih aplikacija. Odobreno je ukupno 9 predloga projekata promocije nauke. U četvrtu kategoriju ulaze idejna rešenja za interaktivne eksponate u parkovima nauke, sa raspoloživim budžetom do 200.000,00 dinara po eksponatu.

Javni poziv za Kategoriju 5  sprovešće se nakon što budu izabrana idejna rešenja iz Kategorije 4.

Učesnici imaju pravo na uvid u podnetu dokumentaciju, a prigovore na rang listu mogu podneti na imejl adresu Centra (centar@cpn.rs) u roku od 3 radna dana od objavljivanja liste. Rok za slanje prigovora je petak, 19. maj u 17 časova.

Istražite više rezultate Javnog poziva 2017.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI