Kolokvijum za novinare

CPN poziva profesionalne novinare da se prijave za učešće u seriji stručnih radionica o izveštavanju i promociji nauke

Sa odabranim polaznicima realizovaće se specijalni medijski program čiji je cilj da ojača položaj naučnih novinara u Srbiji i pruži dugoročnu stručnu podršku profesionalnim novinarima koji su se posvetili temama iz nauke u tehnologije. Prijava za Kolokvijum je trajno otvorena na adresi konkursi.cpn.rs/novinari, a novinari će, nakon što se prijave, biti uključeni u prvu slobodnu grupu.

Tokom prve polovine 2012. Centar u okviru Kolokvijuma organizuje tri radionice svakog poslednjeg četvrtka u mesecu.  Prva radionica u ovom periodu se organizuje 29. marta na Dunavu, na istraživačkom brodu Argus. Takođe, u istom periodu, Centar će za polaznike Kolokvijuma organizovati putovanje i posetu jednom od naučnih centara u Evropi, što je deo dugoročnog plana da se naučni novinari šalju na stručno usavršavanje u inostranstvu.

Polaznici Kolokvijuma će nakon aktivnog učešća u tri radionice dobiti sertifikat da su završili ovaj medijski program, čime se kvalifikuju i za druge oblike podrške Centra za promociju nauke, a svi će biti pretplaćeni na specijalni dvonedeljni bilten u elektronskoj formi sa izborom vesti i tema iz nauke.

U program će biti uključeni svi novinari za koje na osnovu popunjene elektronske prijave Centar za promociju nauke proceni da su zaista aktivni ili pak dovoljno zainteresovani da se usavrše u oblasti nauke i tehnologije (bez obzira na to da li u svojim medijima imaju status zaposlenog lica ili su honorarni saradnici).

Prijava za učešće na Kolokvijumu naučnog novinarstva može se popuniti na adresi konkursi.cpn.rs/novinari.

 

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI