M3 tribina o Lotou

U četvrtak, 11. maja, u Naučnom klubu je održana M3 tribina o Lotou

_MMM7766

U okviru manifestacije Maj mesec matematike u četvrtak, 11. maja, održana je tribina o igrama na sreću ”Kako da (ne) dobijete na Lotou?”.

Na tribini su govorili dr Ivan Anić, matematičar sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, dr Oliver Tošković, psiholog sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, i Voja Antonić, naučni publicista. Moderator tribine bio je Slobodan Bubnjević, glavni i odgovorni urednik časopisa Elementi.

_MMM7824

Na tribini je bilo reči o matematici i verovatnoći koje se kriju iza Lotoa i drugih igara na sreću, ali i o psihološkim osnovama sklonosti ka kockanju. Učesnici su govorili i o pravilima koja kockarnice postavljaju i kako ona umanjuju mogućnost dobitka, ali i koje logičke greške najčešće prave ljudi koji se kockaju.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI