Maj mesec matematike 2017

U sredu, 10. maja, počeo je šesti Maj mesec matematike. Nakon svečanog otvaranja u Naučnom klubu je održano predavanje ”Zašto volim matematiku?”

_MMM7580

Manifestacija Maj mesec matematike zvanično je otvorena šestu godinu za redom u sredu, 10. maja u Naučnom klubu u Beogradu. Posetioci su imali priliku da se na samom početku upoznaju sa programom koji ih očekuje do kraja meseca na više lokacija. O programu je govorila Tijana Marković, organizatorka ovogodišnje manifestacije koja je istakla da je ovo prvi Maj mesec matematike koji se pretežno odvija u prostorijama Centra za promociju nauke, odnosno u Naučnom klubu.

_MMM7678 _MMM7539

Nakon otvaranja u Naučnom klubu je predavanje pod nazivom ”Zašto volim matematiku?” održao dr Stojan Radenović, profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu u penziji, poznati matematičar i jedan od najcitiranijih naučnika sa Univerziteta u Beogradu.

Na iskren, duhovit i zanimljiv način dr Radenović je posetiocima otkrio mnoštvo neobičnih brojeva, detalja i zakonotisti koje u matematici važe, ali i onih za koje tek treba dokazati da važe. Govorio je o svom iskustvu u dolaženju do novih rešenja i hipoteza, ali i o svom iskustvu u radu sa decom i mladima, kao i o zanimljivostima koje je uočio proučavajući istoriju matematike.

Manifestacija Maj mesec matematike traje do 31. maja, a posetioce očekuju izložbe, radionice, predavanja, tribine, kao i društvene igre i Matematički šou.

_MMM7621

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI