Projekti u Kikindi

U Naučnom kamionu, koji je gostovao u Kikindi, 21. juna predstavljeni su međunarodni projekti

IMG_20170621_171358

Centar za promociju nauke je u sredu 21. juna, u Naučnom kamionu koji je gostovao u Kikindi u okviru projekta Noć istraživača održao prezentaciju međunarodnih projekata u kojima je partner, a koji se tiču nastave STEM disciplina (engl. Science, Technology, Engineering, Mathematics – nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Prezentaciji su prisustvovali nastavnici iz osnovnih i srednjih škola iz Kikinde i okoline.

Osnovni cilj ovog skupa bio je predstavljanje evropskih projekata i inicijativa u kojima CPN učestvuje, a koji pružaju nastavnicima mogućnosti stručnog usavršavanja, umrežavanja, razmene resursa, kako sa kolegama iz Srbije tako i sa kolegama iz Evrope. Posebna pažnja bila je posvećena Scientix mreži, za koju je CPN nacionalna kontakt tačka za period 2017‑2019, ali bilo je reči i o projektima Creations i Hypatia.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI