Projekti u Leskovcu

CPN je, 7. juna, u Naučnom kamionu u Leskovcu održao prezentaciju međunarodnih projekata

Leskovac---Panorama-grad_620x0

Centar za promociju nauke je 7. juna, u Naučnom kamionu u Leskovcu, održao prezentaciju međunarodnih projekata u kojima učestvuje, a koji se tiču nastave STEM disciplina (engl. Science, Technology, Engineering, Mathematics – nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Prezentaciji su prisustvovali nastavnici iz osnovnih i srednjih škola iz Leskovca i okoline.

Osnovni cilj ovog skupa bio je predstavljanje evropskih projekata i inicijativa u kojima CPN učestvuje, a koji pružaju nastavnicima mogućnosti stručnog usavršavanja, umrežavanja, razmene resursa, kako sa kolegama iz Srbije tako i sa kolegama iz Evrope. Posebna pažnja bila je posvećena Scientix mreži, za koju je CPN nacionalna kontakt tačka za period 2017‑2019, ali i projektima Creations i Hypatia.

U okviru Hipatija projekta, u Naučnom kamionu u Leskovcu održana je i radionica za đake pod nazivom „Nauka: ulaz je slobodan“ u kojoj su se đaci kroz niz zabavnih i inspirativnih zadataka bavili temom rodne ravnopravnosti u nauci i rušenjem rodnih stereotipa.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI