NIS i MPNTR u Mejkers Spejsu

NIS i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potpisali su Memorandum o saradnji u prostoru budućeg Mejkers Spejsa Naučnog kluba Beograd

sarcevic i tjurdenjev_

U utorak, 6. februara, kompanija NIS i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potpisali su Memorandum o saradnji kojim je predviđeno zajedničko delovanje  u oblasti nauke i obrazovanja. Sporazum su potpisali Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, u prostoru Mejkers Spejsa koji Centar za promociju nauke otvara krajem februara u Naučnom klubu Beograd uz podršku kompanije NIS.

sarcevic i tjurdenjev

Memorandumom će biti uspostavljen uzajamni rad na usavršavanju kadrova za naučno-istraživački rad, akreditacija novih studijskih i nastavnih programa na fakultetima i u srednjim školama za razvoj i unapređenje stručnog usavršavanja zaposlenih u prosveti, kao i stipendiranje najboljih učenika i studenata u zemlji i inostranstvu. Saradnjom je predviđeno i opremanje objekata u ustanovama osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja.

brending MS

Memorandum o saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, potpisan je u okviru programa kompanije NIS „Energija znanja“. Kroz ovaj program ostvarena je saradnja sa 47 međunarodnih naučnih i obrazovnih ustanova u zemlji i inostranstvu, stipendirano više od 90 studenata, opremljeno gotovo 50 kabineta, laboratorija i učionica u gradovima širom Srbije i organizovano 33 olimpijade znanja iz fizike, hemije, matematike i ruskog jezika.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI