Naučni klubovi na Sajmu

Na štandu Centra za promociju nauke na Sajmu knjiga gostovali su direktori 12 centara za stručno usavršavanje kako bi bili predstavljeni Naučni klubovi

_MMM5408

Istražite više o Mreži naučnih klubova

Na štandu Centra za promociju nauke na Sajmu knjiga 2016. godine u četvrtak, 27. oktobra, predstavljeni su Naučni klubovi koji su tokom 2016. godine otvoreni u 12 gradova širom Srbije. Istog dana, Centar je organizovao i sastanak direktora centara za stručno usavršavanje na kome se razgovaralo o aktivnostima koje se planiraju za 2017. godinu.

Otvaranje dvanaest Naučnih klubova širom Srbije predstavlja rezultat saradnje Centra za promociju nauke i lokalnih centara za stručno usavršavanje nastavnika, odnosno regionalnih centara za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Ova saradnja je pokrenuta u decembru 2015. da bi potom dobila snažnu podršku lokalnih samouprava u svim gradovima gde se centri nalaze.

Polazeći od zajedničke ideje da se promocija i popularizacija nauke u Srbiji decentralizuje i proširi, centri za stručno usavršavanje u svim gradovima su tokom proleća 2016. uložili izuzetan trud i posvećenost kako bi se, uz podršku Centra za promociju nauke, otvorili klubovi. Istovetnog dizajna enterijera, pojedinačni naučni klubovi sadrže i lokalne specifičnosti.

Tokom perioda od aprila do juna, iz nedelje u nedelju, klubovi su pokretani u prostorijama centara za stručno usavršavanje u Kanjiži, Kikindi, Šapcu, Smederevu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Kruševcu, Nišu, Novom Pazaru, Leskovcu i Knjaževcu. U narednim mesecima, klubovi su oživeli u punom smislu – pokrenut je raznovrstan, edukativan i zanimljiv naučnopopularni program širom Republike Srbije.

_MMM5412

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI