CPN: Научни клубови на Сајму

Naučni klubovi na Sajmu

Na štandu Centra za promociju nauke na Sajmu knjiga gostovali su direktori 12 centara za stručno usavršavanje kako bi bili predstavljeni Naučni klubovi

_MMM5408

Istražite više o Mreži naučnih klubova

Na štandu Centra za promociju nauke na Sajmu knjiga 2016. godine u četvrtak, 27. oktobra, predstavljeni su Naučni klubovi koji su tokom 2016. godine otvoreni u 12 gradova širom Srbije. Istog dana, Centar je organizovao i sastanak direktora centara za stručno usavršavanje na kome se razgovaralo o aktivnostima koje se planiraju za 2017. godinu.

Otvaranje dvanaest Naučnih klubova širom Srbije predstavlja rezultat saradnje Centra za promociju nauke i lokalnih centara za stručno usavršavanje nastavnika, odnosno regionalnih centara za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Ova saradnja je pokrenuta u decembru 2015. da bi potom dobila snažnu podršku lokalnih samouprava u svim gradovima gde se centri nalaze.

Polazeći od zajedničke ideje da se promocija i popularizacija nauke u Srbiji decentralizuje i proširi, centri za stručno usavršavanje u svim gradovima su tokom proleća 2016. uložili izuzetan trud i posvećenost kako bi se, uz podršku Centra za promociju nauke, otvorili klubovi. Istovetnog dizajna enterijera, pojedinačni naučni klubovi sadrže i lokalne specifičnosti.

Tokom perioda od aprila do juna, iz nedelje u nedelju, klubovi su pokretani u prostorijama centara za stručno usavršavanje u Kanjiži, Kikindi, Šapcu, Smederevu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Kruševcu, Nišu, Novom Pazaru, Leskovcu i Knjaževcu. U narednim mesecima, klubovi su oživeli u punom smislu – pokrenut je raznovrstan, edukativan i zanimljiv naučnopopularni program širom Republike Srbije.

_MMM5412

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI