„Naučni šou“ na Nušićijadi

Centar za promociju nauke gostovao je u Ivanjici na manifestaciji ”Nušićijada”

ezgif.com-gif-maker

U sklopu manifestacije Nušićijada, povodom obeležavanja dana Branislava Nušića, Centar za promociju nauke gostovao je sa Naučnim šouom u gradskom parku u Ivanjici. Festival je trajao od 23. do 26. juna na više lokacija u gradu, a pored naučnog šoua koji se odigrao 25. juna, CPN je gostovao i sa naučno-popularnim radionicama za decu.

Šou su vodili naučni demonstratori Centra za promociju nauke koji su izveli niz atraktivnih i interaktivnih eksperimenata i demonstracija podeljenih po naučnim oblastima. Na zabavan način i kroz igru demonstrirane su i objašnjene naučne pojave iz oblasti termodinamike, dinamike fluida, atmosferskih pojava i drugih. Naučni šou se sastoji od nekoliko interaktivnih eksponata poput Rubensove cevi i Vatrenog tornada, a uključuje i ”specijalne naučne vizuelne efekte”.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI