Naučni šou u OŠ Kralj Petar

CPN je učestvovao u nedelji nauke u osnovnoj školi Kralj Petar Prvi u Beogradu

KPetar

U okviru proslave 300 godina pedagoške baštine u Srbiji, Centar za promociju nauke učestvovao je u nedelji nauke u osnovnoj školi Kralj Petar Prvi u Beogradu. Nedelja nauke trajala je od 8 do 12 otobra, a CPN je učenicima predstavio izložbu Matematika i igra, izveo program Naučni šou i serijal radionica geometrije.

Izložba Matematika i igra otvorena je u ponedeljak, 8. oktobra u holu škole za sve đake. Izložba se sastoji od četiri interaktivne postavke korz koje posetioci pronalaze vezu između matematike i popularnih igara poput iks-oks, mice ili sastavljanja četiri boje u nizu. Drugog dana nedelje učenici drugog razreda su u svojim učionicama zajedno sa stručnim predavačem izvodili radionicu posvećenu platonovim telima. Oni su, koristeći plastične slamke, pravili pravilne poliedre i učili o geometriji iza njih.

KPetar 1

U četvrtak, 11. oktobra, učenici su prisustvovali interaktivnoj naučnoj predstavi poznatoj kao Naučni šou. Demonstratori – naučnici su pred publikom izvodili atraktivne naučne eksperimente. Na zabavan način demonstrirane su i objašnjene naučne pojave iz oblasti termodinamike, dinamike fluida, atmosferkih pojava i drugih. Naučni šou se sastoji od nekoliko interaktivnih eksponata, poput Rubensove cevi i Vatrenog tornada.

Kpetar 2

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI