Next-Lab radionica

U Naučnom klubu u Beogradu, 23. avgusta održana je Next-Lab radionica za nastavnike.20180823_125521 (1)

U Naučnom klubu u Beogradu, 23. avgusta održana je Next-Lab radionica za nastavnike. Next-Lab je evropski projekat koji ima cilj da nastavnicima omogući pristup onlajn i udaljenim laboratorijama koje, uz pomoć odgovarajućih alata, mogu da koriste u nastavi prirodno-matematičkih predmeta.

U svome konceptu i sadržaju ovo je zapravo produžetak projekta Go-Lab. U okviru radionice nastavnicima je predstavljen istraživački pristup nastavi i način razvoja lekcija korišćenjem onlajn laboratorije, da bi na kraju sami nastavnici osmislili nove nastavne materijale.

Informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) se na ovaj način mogu uključiti u nastavu, a korišćenje onlajn laboratorije može pomoći da se prevaziđe problem nedovoljne opremljenosti škola za izvođenje nastave iz pojedinih predmeta. Radionicu je vodila Nada Stojičević, nastavnica Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Pančeva i Scientix ambasador.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI