STEM projekti u Požegi

U ponedeljak, 19. Februara u Požegi su predstavljeni evropski projekti koji promovišu nove koncepte u STEM obrazovanjuIMGP9134

Centar za promociju nauke je 19. februara . održao radionicu u Gimnaziji i Tehničkoj školi u Požegi u okviru koncepta Naučno obrazovanje za odgovorno društvo. Predstavljena su 4 međunarodna projekta u oblasti STEM disciplina (engl: Science, Technology, Engineering, Math – nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika) na kojima je Centar partner. Veliki broj nastavnika osnovnih i srednjih škola iz Požege je pokazao interesovanje za učešće u radionici. Nastavnicima su predstavljeni projekti CREATIONS, Hypatia, Scientix i STEM School Label, kao i STEM Discovery Week 2018 inicijativa.

Radionica je organizovana sa ciljem da se nastavnicima prikažu mogućnosti koje nude ovi evropski projekti, kao što je umrežavanje sa kolegama iz čitave Evrope, čime se podstiče razmena znanja i ideja. Posebno je stavljen akcenat na  Scientix projekat, koja predstavlja najveću onlajn mrežu nastavnika STEM disciplina, za koju je CPN nacionalna kontakt tačka za period 2017–2019.

Dodatno, sa učesnicima se razgovaralo i o mogućnostima za unapređivanje nastave prirodnih nauka koje pruža CREATIONS projekat, kroz interdisciplinarnu saradnju između nastavnika različitih predmeta, uključujući i umetničke oblasti.

IMGP9128

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI