Naučni klub u Ranovcu

U Ranovcu je 30. avgusta otvoren četrnaesti Naučni klub u Srbiji

SAM_2272

U sredu, 30. avgusta, svečano je otvoren novi, četrnaesti po redu Naučni klub, u Ranovcu, u prostorijama OŠ „Jovan Šerbanović“, kao odeljenje Naučnog kluba Smederevo. Na otvaranju su učestvovali Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Vesna Šubert, direktorka OŠ „Jovan Šerbanović“, Borivoje Janošević, direktor Regionalnog centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju u Smederevu, i dr Jovan Trifunović, v.d. direktora Centra za promociju nauke.

IMG_20170830_121350521_HDR

Nakon pozdravnih reči, učesnici su potpisali Memorandum o saradnji između OŠ „Jovan Šerbanović“, Regionalnog centra u Smederevu, opštine Petrovac na Mlavi i Centra za promociju nauke. Tome je sledila tribina „Naučni klub – koncept i aktivnosti“, koju su organizovale saradnice Centra za promociju nauke dr Tanja Adnađević i Tijana Marković.

IMG_20170830_123738221

Mreža Naučnih klubova nastala je tokom 2016. godine otvaranjem 12 klubova u gradovima širom Srbije, a trinaesti, beogradski Naučni klub otvoren je u aprilu 2017. godine. Otvaranjem Naučnog kluba Ranovac nastavlja se poduhvat decentralizacije promocije i popularizacije nauke u Srbiji.

Zamišljen kao otvoreni prostor za okupljanje đaka i ljubitelja nauke i naučnih saznanja, i za organizovanje razgovora, projekcija i manifestacija, Naučni klub je ovom prilikom prvi put otvoren u školi.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI