Naučni klub u Ranovcu

Naučni klub u Ranovcu

U Ranovcu je 30. avgusta otvoren četrnaesti Naučni klub u Srbiji[:]

SAM_2272

U sredu, 30. avgusta, svečano je otvoren novi, četrnaesti po redu Naučni klub, u Ranovcu, u prostorijama OŠ „Jovan Šerbanović“, kao odeljenje Naučnog kluba Smederevo. Na otvaranju su učestvovali Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Vesna Šubert, direktorka OŠ „Jovan Šerbanović“, Borivoje Janošević, direktor Regionalnog centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju u Smederevu, i dr Jovan Trifunović, v.d. direktora Centra za promociju nauke.

IMG_20170830_121350521_HDR

Nakon pozdravnih reči, učesnici su potpisali Memorandum o saradnji između OŠ „Jovan Šerbanović“, Regionalnog centra u Smederevu, opštine Petrovac na Mlavi i Centra za promociju nauke. Tome je sledila tribina „Naučni klub – koncept i aktivnosti“, koju su organizovale saradnice Centra za promociju nauke dr Tanja Adnađević i Tijana Marković.

IMG_20170830_123738221

Mreža Naučnih klubova nastala je tokom 2016. godine otvaranjem 12 klubova u gradovima širom Srbije, a trinaesti, beogradski Naučni klub otvoren je u aprilu 2017. godine. Otvaranjem Naučnog kluba Ranovac nastavlja se poduhvat decentralizacije promocije i popularizacije nauke u Srbiji.

Zamišljen kao otvoreni prostor za okupljanje đaka i ljubitelja nauke i naučnih saznanja, i za organizovanje razgovora, projekcija i manifestacija, Naučni klub je ovom prilikom prvi put otvoren u školi.

Ostale aktivnosti