Otvorena manifestacija M3

U četvrtak, 9. maja, u Galeriji na Andrićevom vencu 2, otvorena je manifestacija Maj mesec matematike

Ovom prilikom zvanicama su se obratili državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Vladimir Popović, v.d. direktora Centra za promociju nauke dr Marko Krstić, direktor Matematičkog instituta SANU dr Zoran Ognjanović, pomoćnik gradonačelnika grada Beograda Andreja Mladenović, rukovodilac programskog sektora Centra za promociju nauke dr Tanja Adnađević i koordinatorka manifestacije M3 Danijela Vučićević.

Nakon toga usledilo je jednočasovno predavanje poznatog američkog matematičara i popularizatora nauke dr Berija Cipre, kom je prisustvovao veliki broj posetioca.

U saradnji sa Matematičkim institutom SANU tim Centra za promociju nauke predstavio je ovom prilikom osmi put zaredom manifestaciju Maj mesec matematike u okviru koje će, tokom celog maja, posetioci imati priliku da istraže izložbu „Kroz matematičke predele“, učestvuju u brojnim radionicama, prisustvuju filmskim projekcijama i nizu predavanja uglednih matematičara i poznatih popularizatora nauke iz zemlje i inostranstva.

Galerija će za posetioce biti otvorena svakog dana, sem ponedeljkom, od 10 do 20 časova, od 9. do 31. maja.

 

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI