Planetarijum u Smederevskoj Palanci

I ove godine, CPN je učestvovao na Festivalu nauke Goša

Centar za promociju nauke i ove godine učestvovao je na festivalu nauke u Mašinskoj školi Goša u Smederevskoj Palanci. Ovog puta, u sportskoj sali škole gostovao je mobilni planetarijum. Program planetarijuma bio je održan 5. aprila.

Program planetarijuma sastojao se od pet projekcija sa predavanjem, od kojih svaka traje po sat vremena, od strane stručnih predavača. Program je bio organizovan za decu od osnovnih i srednjih škola iz okoline Smederevske Palanke. Priče o planetama, zvezdanim porodilištima, životu zvezda, rotacije naše planete ili atmosferi, izazvale su veliku radoznalost među školarcima i inspirisale ih za brojna pitanja.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI