PESHES u Torinu

Na Politehničkom univerzitetu u Torinu održan je sastanak partnera projekta PESHES i studijska poseta
PESHES_Torino.1

Na Politehničkom univerzitetu u Torinu održan je sastanak partnera projekta PESHES i studijska poseta posvećena analizi i statusu indikatora performansi unutar italijanskog visokog obrazovanja. Kolege sa Politehničkog univerziteta su gostima iz Srbije predstavile čitav niz zakonskih okvira, praksi i iskustava kada je u pitanju finansiranje visokoškolskih studijskih programa i uopšteno finansiranje univerziteta i fakulteta.

Poseban deo programa predstavljala je poseta biznis inkubatoru pri Univerzitetu, na kome se najbolje ideje i inicijative uobličavaju i prerastaju u samoodržive modele ekonomskog poslovanja. Takođe je organizovan i obilazak laboratorija na kojima se ispituju procesi katalize i izrada katalizatora sa širokom primenom unutar veoma razvijene automobilske industrije regiona Pijemont.

Evropski projekat PESHES finansira se kroz program Erazmus+ sa ciljem stvaranja sistematskog praćenja kvaliteta studijskih programa i merenja njihove uspešnosti kroz razvoj adekvatnih indikatora i budućih zakonskih okvira. Projekat okuplja šest univerziteta iz Srbije i šest nacionalnih institucija, uz četiri strana ekspertska partnera koji treba da prenesu svoja znanja, iskustva i rezultate. Pored Politehničkog univerziteta iz Torina, tu su i univerziteti iz Rijeke, Valensije i Tventea. Centar za promociju nauke predvodi radni paket posvećen diseminaciji i eksploataciji projektnih rezultata.

PESHES_Torino.2

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI