Planetarijum u Batajnici

Mobilni planetarijum je na svom putu po Srbiji stigao tokom novembra i u Batajnicu

Batajnica

Mobilni planetarijum nastavio je putovanje po školama u Srbiji. U petak, 2. novembra, bili smo u OŠ Branko Radičević u Batajnici. Kao i do sada, u planetarijumu su organizovane projekcije noćnog neba i nebeskih objekata. Ovo je bila jedinstvena prilika za proširivanje znanja i astronomije.

Školski program činilo je četiri projekcije sa predavanjem, od kojih svaka traje po sat vremena. Sva predavanja vodili su stručni predavači. Priče o planetama, zvezdanim porodilištima, životu zvezda, rotacije naše planete ili atmosferi, izazvale su veliku radoznalost među školarcima i inspirisale ih za brojna pitanja. Program je bio organizovan za decu od 6 do 8 razreda.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI