Početak projekta ODYSSEy

U Varšavi je održan prvi radni sastanak projekta ODYSSEy, na kome Centar za promociju nauke učestvuje kao jedan od partnera
ODDYSEy logo

Institut za geofiziku Poljske akademije nauke, kao rukovodeća institucija projekta, bio je domaćin sastanka održanog u Varšavi 29. i 30. oktobra 2018. godine. Na inicijalnom okupljanju konzorcijuma učestvovali su i predstavnici Centra za promociju nauke. Sastanak je bio posvećen definisanju polaznih tačaka i smernica za implementaciju projekta koji se finansira kroz evropski program Erazmus+.

Cilj projekta je organizovanje nacionalnih debatnih takmičenja na raznovrsne i aktuelne naučne teme. U svakoj od zemalja će se podržati rad debatnih klubova u izabranim školama i organizovati takmičenja između ovih škola. Paralelno će se pristupiti obuci nastavnika i učenika, uz povezivanje sa naučnicima u cilju razumevanja i savladavanja odabranih tema.

Partneri na projektu koji traje naredne dve i po godine su, pored Instituta za geofiziku i Centra, naučni centar Energy Discovery Center iz Estonije i Institut za retoriku i studije komunikacija iz Atine.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI