Podrška nauci u Kragujevcu

U ponedeljak, 24. aprila, potpisan je Protokol o saradnji između Centra za promociju nauke i grada Kragujevca

CPN i Kragujevac

Potpisivanjem zvaničnog Protokola o saradnji, koji su u ponedeljak, 24. aprila, potpisali Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za unutrašnju i međunarodnu saradnju, i Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, učvršćena je saradnja između Centra za promociju nauke i grada Kragujevca.

Ova saradnja otpočela je otvaranjem Naučnog kluba u Kragujevcu, a potpisani  protokol omogućava kontinuiranu razmenu različitih sadržaja iz oblasti nauke, kulture i umetnosti. Prvi plod ove saradnje je masterklas nemačke grupe Kvadrature na Filološko-umetničkom fakultetu koji je održan u ponedeljak u okviru programa Art and Science.

Tokom naredna dva meseca, Kragujevac će ugostiti nekoliko manifestacija koje promovišu nauku i umetnost: jedna od njih je Art and Science, veliki međunarodni projekat u okviru koga se na nekoliko mesta u Beogradu otvara izložba sa radovima dvadesetak domaćih i inostranih umetnika, dok se u nekoliko drugih gradova, između ostalih i u Kragujevcu, održava nekoliko paralelnih programa. Tokom maja, u okviru manifestacije Maj mesec matematike, u Kragujevcu će biti održano nekoliko predavanja.

– Grad Kragujevac kao partner Centra za promociju nauke aktivno će učestvovati u popularizaciji i promovisanju nauke, kulture i umetnosti. Mi ćemo već 17. maja ugostiti čuvenog popularizatora matematike, Džejmsa Tantona, a krajem maja će u Kragujevcu biti održana promocija Mreže finansijskih menadžera Evropske unije, što predstavlja samo prvi korak u našoj saradnji – istakao je Aleksandar Štajn.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI