Položaj društvenih nauka

U Naučnom klubu Beograd 15. marta organizovan je treći po redu ”Horizont četvrtkom”

Picture1

U četvrtak, 15. marta, Sektor za saradnju sa naučnoistraživačkim organizacijama Centra za promociju nauke uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizovao je još jedan ”Horizont četvrtkom” u Naučnom klubu. Tema razgovora bila je položaj društveno-ekonomskih nauka u programu Horizont 2020. Gost tribine bio je Nenad Čelarević, projekt menadžer i nacionalni koordinator projekta PERFORM za Srbiju. Projekat finansira Švajcarska agancija za razvoj i saradnju, a partneri u implementaciji projekta su HELVETAS Swiss Intercoorporation i Univerzitet u Frajburgu. Zemlje učesnice su Srbija i Albanija.

Picture1

Prva faza projekta PERFORM je u toku,  traje od januara 2015. do decembra 2018. godine. Na tribini je bilo je reči o iskustvu tokom dosadašnje implementacije projekta, i o tome kako društvo plaća visoku cenu kada društvene nauke nedovoljno doprinose reformama. Društveni ciljevi kao najviši nivo PERFORM projekta odnose se na smanjenje siromaštva i uticaj na društveno-ekonomski razvoj jedne države.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI