Posetite naučnu ustanovu

Centar za promociju nauke, u saradnji sa naučnim institucijama, organizuje ekskluzivne posete laboratorijama, institutima i muzejima. Prijavite se i provedite uzbudljiv dan sa pravim naučnicima!

CPN organizuje uzbudljive posete naučnim ustanovama na koje svako može da se prijavi. Prve u nizu su posete Laboratoriji za eksperimentalnu psihologiju, Planetarijumu i Opservatoriji na Kalemegdanu,  kao i Matematičkom institutu SANU-a, dok se u Novom Sadu mogu obići svi departmani Prirodno-matematičkog fakulteta.

Maksimalan broj učesnika je deset, budući da će u maloj grupi posetioci moći da učestvuju u nauci, a ne samo da je posmatraju ili da o njoj čitaju. Pored ovog programa koji je nazvan „Otvorena nauka“, CPN organizije i program „Nauka izbliza“, koji radoznalcima omogućava da provedu dan sa naučnikom.

Ako ste zainteresovani za ove programe, potrebno je da samo da popunite elektronsku prijavu na stranici KONKURSI – Elektronske prijave i javni pozivi.

 

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI