Predavanje u Kolegijum Hungarikumu

U sredu, 6. februara CPN je organizovao predavanje o komunikaciji među pčelama u prostorijama Kolegijum Hungarikuma

Centar za promociju nauke u saradnji sa Odeljenjem za kulturu Ambasade Mađarske Collegium Hungaricum Beograd organizovao je u sredu, 6. februara, u 17 časova, predavanje „Kako izgleda biti pčela?“ u prostorijama Kolegijum Hungarikuma.

O ovoj uzbudljivoj i interesantnoj temi govorio je Ivan Umeljić iz Centra za promociju nauke. Prisutni su mogli da čuju nešto više o tome kako se razvila zavodljiva komunikacija između insekata i biljaka; kada su cvetnice počele su da prevladavaju među vegetacijom na Zemlji, a kada su počele da „sklapaju partnerstvo“ sa pčelama; kako pčele mogu da raspoznaju jarke boje cvetova, pa čak i delove spektra koje mi ne možemo; kao i o mnogim drugim aspektima biologije pčela.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI