Proleće Planetarijuma

Mobilni planetarijum CPN je tokom proleća posetio niz gradova i manifestacija širom zemlje

8654977400_d27d082e7c_o

Mobilni planetarijum Centra za promociju nauke je i ovog proleća putovao kroz brojne gradove u Srbiji.

U martu je posetio naučni festival u Mašinsko-elektrotehničkoj školi Goša u Smederevu, potom OŠ „Desanka Maksimović“ u Beogradu, i gostovao na festivalu Nauk nije bauk u Nišu. U aprilu su ga ugostile beogradske škole OŠ „Mihajlo Petrović Alas“ i OŠ „Ivo Andrić“, kao i Regionalni centar Čačak, a u maju su ga videla deca iz OŠ „Miloje Vesić“ iz Kaluđerice kao i školarci iz grada Vrbasa.

Planetarijum je besplatan program za učenike u kom demonstratori u interaktivnom predavanju i kroz vizuelnu projekciju govore o zvezdanom nebu, nastanku naše planete, o galaksijama i objektima dubokog neba. Projekcije u mobilnom planetarijumu su jedinstvena prilika za proširivanje znanja iz oblasti prirodnih nauka, kako kod đaka tako i kod nastavnika.

Istražite više o Planetarijumu.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI